Atentie la creditul cu buletinul! Imprumutul obtinut in baza unui card de credit emis de Institutii Financiare Nebancare este extrem de costisitor, iar fiecare intarziere cat de mica la plata atrage dupa sine alte taxe impovaratoare.
Daca detinatorul cardului intarzie mai mult de 18 zile cu plata ratei, va achita nu doar comisionul de penalizare, ci si alte costuri suplimentare, care provin din depasirea liniei de credit, informeazaCapital.
Revista ofera cateva exemple de clienti patiti ai acestor IFN-uri. Un barat a cumparat, acum doi ani, electronice de 3.300 de lei Timp de doi ani, a achitat in total 1.700 de lei, pentru ca apoi sa constate ca mai are de plata "doar" 4.120 de lei din cauza unor depasiri ale limitei de credit.
O femeie din Capitala a ajuns sa aiba o datorie de 8.000 de lei pentru o masina de spalat cumparata cu 900 de lei. Dupa doi ani in care a platit ratele cu unele intarzieri, a aflat ca mai are de dat 3.000 de lei. A cerut sa achite integral creditul in sase luni, rata crescand astfel de la 12 lei, la 150 de lei. Dupa alte doua luni, datoria a urcat la 3.700 lei, iar cand a cerut o noua prelungire a termenului de rambursare la 6 luni i s-a spus ca rata va creste la 300 de lei lunar. A refuzat sa mai plateasca, datoria a ajuns la 8.000 de lei, motiv pentru care va da IFN-ul in judecata.
Reprezentantii EFG Retail Services, emitentul cardului Euroline, explica de unde apar aceste sume fabuloase.
Daca ai intarziat o data, compania aplica un comision de penalizare de 45 de lei pe luna. "Neachitarea la timp a sumelor datorate duce la inregistrarea in cont a comisioanelor de plata intarziata. In plus, neachitarea sumelor datorate si adaugarea comisioanelor de intarziere a platii pot duce la depasirea limitei de credit acordate", noteaza reprezentantii EFG.
Penalizarile merg si mai departe: "depasirea limitei de credit acordate este sanctionata prin perceperea unui comision calculat in functie de valoarea depasirii limitei de creditare aferenta fiecarei luni. Comisionul reprezinta o cota de 5% din aceasta depasire (depasirea limitei de credit se calculeaza ca diferenta intre suma datorata la data emiterii extrasului si limita de creditare acordata)".
Mai clar, aplicarea comisionului de intarziere conduce la plata unei dobanzi penalizatoare care provoaca depasirea limitei de credit, fapt care conduce, la randu-i, la adaugarea altor dobanzi si comisioane.
Doar 37 la suta dintre romani isi fac asigurari pentru bicicleta, 54 la suta prefera sistemele...
Leul a continuat sa se intareasca in prima zi a saptamanii fata de principalele monede...
Bancile sunt tot mai putin dispuse sa isi asume riscuri in ceea ce priveste creditarea, astfel...
Sustinerea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii reprezinta una dintre prioritatile...
Porsche Asigurari, parte a Porsche Finance Group Romania a introdus serviciul Direct Debit pentru...
Un proiect ASF de modificare a Normei 23/2014 ce vizeaza asigurarea obligatorie RCA ar putea aduce...
Produsele de asigurari au inregistrat cei mai importanti indici de crestere in contextul general al...
Societatile care opereaza pe pietele financiare nebancare si care sunt autorizate, reglementate si...
Cu o asigurare de sanatate privata obtii nu doar plata tratamentului, ci in plus esti incurajat sa...
Despagubirea clientilor defunctei Astra Asigurari se dovedeste a fi un proces anevoios, nu numai...